hondenras Alabai

Alabai, of de Centraal-Aziatische Herder, verwijst naarhet oudste ras van gevechten en wachthonden, de geschiedenis van het ras is meer dan 2000 jaar oud. Aanvankelijk werden deze honden opgevoerd om de kuddes schapen van wolven te beschermen, evenals het beschermen van een persoon van ongeïnviteerde gasten - mensen of roofdieren.

Alabai Kenmerken

Voor de Centraal-Aziatische Herder zijn de volgende kenmerken kenmerkend:

 • matige agressie;
 • preventieve reactie;
 • sterk ontwikkeld territoriale instinct.

Het uiterlijk van Alabai inspireert respect - ditkrachtig genoeg, sterke, lange hond (bij 60 cm) met een massief hoofd en een korte volumetrische snuit. Kleur kan verschillend zijn - wit, zwart, grijs, rood, bruin. Oren en staart stoppen meestal in de eerste dagen van een puppy's leven.

training alabai

De Alabai hond is vrijwillig, onafhankelijk,rustig, vrijheids liefdevol. Echter, met de juiste opvoeding zal ze de leider van het pak gehoorzamen en een uitstekende metgezel worden voor zijn familie en kinderen. Daarom moet je aandacht schenken aan training, die voor alabai meestal begint op 6 maanden, en bij 9 maanden moet de puppy al in je de leider voelen, een snuit kunnen dragen en de volgende commando's kennen:

 • verbod "niet toegestaan";
 • beweging "volgende";
 • "Place";
 • 'Voor mij';
 • "Stand".

Hond moet rustig zijn over wat jeneem haar kom, verplaats voedsel, enz. Doelbewust en consequent de titel van de leider van het pak, de leider met behulp van opdrachten, intonaties, acties, behalen. Je bent verplicht om de juiste gedrag van de hond te leggen terwijl ze nog een puppy is.

Zorg voor Alabama

De Centraal-Aziatische Herderikzelf in de straat, maar kan ook wennen aan het leven in het huis. Het is niet aan te raden om een ​​hond van Alabai-ras in een appartement te houden, het heeft niet genoeg vrije ruimte en dit kan zijn karakter negatief beïnvloeden.

Vaak maken veel eigenaren een speciale volière aan het bouwenvoor alabaya. De hond voelt goed op straat, met een doos om te slapen en een luifel uit de hitte. Vergeet niet om te wandelen: alhoewel alvast in een volière woont, moet Alabai opwarmen, zich lichamelijk voelen.

Honden van dit ras hebben weinig zorg nodig, hunDe wol is bestand tegen vuil en ziet er goed uit, ook al loopt het lang door het bos. Sterk molting vindt plaats in het voorjaar, als u dat wenst, kunt u de hond op de straat kammen en de wol verwijderen. Maak de oren van de hond schoon, vooral als er tekenen zijn van infectie, vergeet niet om de klauwen te knijpen indien nodig.

Seksuele volwassenheid Alabai bereikt 6-8 maanden,De eerste paring dient echter niet eerder dan 18 maanden, of de derde estrus, en in de hond niet eerder dan 24 maanden te worden uitgevoerd. Op de 9-14e dag van de estrus kan je alvast beginnen met Alabai. Onderscheid tussen handmatige en vrije paring. Vrije paring is mogelijk als de dieren geen duidelijke agressie aan elkaar tonen en al ervaring hebben op zulke zaken. Bij handbreien helpt de eigenaar zijn hond, troostend haar, met een maag in de buik. Bij agressie kunt u een snuit aanbrengen.

Alabai is een gezond ras, ziekten komen zelden voorhet. Maar er is een mogelijkheid van dysplasie van de heup- en ellebooggewricht, dus let op het voedsel van de hond, het zou vol calcium moeten zijn, vooral bij puppies.

Wat moet ik alabai voeden?

Bepaal eerst de voedingsmethode: ofwel volledig natuurlijk voedsel of alleen droogvoer. Meng niet beide manieren!

Het voeden van alabaya met natuurlijke voedingsmiddelen zou moeten omvatten:

 • mager vlees (rundvlees, kalfsvlees);
 • gedeeltelijk bijproducten;
 • Rijstpap, Havermout, Boekweit;
 • nadelen van Alabai

 • groenten.

Voer de hond twee keer per dag, in proporties evenredig met het gewicht van de hond, vergeet niet genoeg schoon drinkwater!

De nadelen van Alabai stammen uit zijn waardigheid -kracht en beschermend instinct. Vergeet nooit dat voordat je een hond bent die een wolf kan verwarren, en bij gebrek aan het - een andere hond. Zeer attent op het onderwijs van Alabai, moet je de situatie duidelijk analyseren en het gedrag van de hond daarin aanpassen - lof, vrijheid of vrijheid geven. Je moet de hond trainen en altijd met je herdershond wederzijds begrip voelen. Eers dan zal ze je meest loyale vriend en onverschrokken beschermer van je familie worden!