dan om de schildpad te voeren

Het blijkt dat als een schildpad verkeerd wordt ingevoerd,ze begint wispelturig te worden, eet niet goed, of weigert überhaupt eten. Centraal-Aziatische of steppeschildpadden zijn geen uitzondering. Opdat uw huisdier zich op uw gemak zou voelen, zou u op competente wijze het dieet van uw baby kunnen opbouwen.

Wat moet de gelande Centraal-Aziatische schildpad voeden?

Om te beginnen houden absoluut alle schildpadden vanplantaardig voedsel. Onder nuttige planten zijn kool, pompoen, watermeloen, meloen, sla, appels en paardebloemen. Zal niet opgeven en bessen - frambozen, kersen en aardbeien. Melk met daarin ook het witte brood gedrenkt, zal een schaaldier moeten proeven.

Wat kun je nog meer van de schildpad eten? Calcium is nodig voor het bouwen en onderhouden van een fort van botbedekking - een schaal. Daarom moet verse kwark in het menu aanwezig zijn. Manna- en boekweitgraanproducten profiteren van het verrijken van de lijst met voedingsproducten.

Denk niet dat schildpadden vegetariër zijn. Ze eten absoluut alles. Daarom moet je heel voorzichtig zijn bij het versieren van terraria. Immers, bijna alles wat daar komt zal worden "getest". Dus, het huisdier niet van proteïnevoedsel beroven. Voldoende een eetlepel rauw gehakt of de helft van het hardgekookte ei. Maar als je de landschildpad voedt met vlees dat schadelijk is voor het dier, compenseer het gebrek aan eiwitten en vervang je het product met een ernstige aantasting door een echte worm die aquariumvissen voedt. Maar overdrijf het niet. Elk voedsel van dierlijke oorsprong kan leiden tot een spijsverteringsstoornis. En het is beter om de schildpadkeuken aan te vullen met bonen, rijke plantaardige eiwitten.

Overvul het rantsoen van de schildpad niet met tomaten, komkommers en wortels. Ze vinden ze niet leuk. Dit is gemakkelijk te verklaren, omdat deze dieren in het wild bessen, woestijnplanten of een aas eten.

Wat is er aan de hand van een schildpad in de winter?

Meestal gaan de schildpadden in de winter in winterslaap. Maar thuis in deze koude periode is het behoorlijk warm. Daarom sliep de schildpad niet, maar wordt eenvoudig langzaam. Wat te eten in deze periode de schildpad thuis?

Eten kan hetzelfde blijven. Maar wees niet verbaasd als uw kleine vriend het zomer dagtarief niet kan overmeesteren. Een geschatte dagelijkse portie kan voor de winterperiode worden herberekend, en het zal er ongeveer zo uitzien:

  • wortelen - 30 gram,
  • gekookte aardappel - 20 gram,
  • kool - 30 gram,
  • wit brood - 20 gram,
  • visolie - 0,5 gram,
  • biet - 20 gram.

Vergeet niet om deze lijst met kruiden te verrijken in de zomer, bijvoorbeeld een paardenbloem, waarvan de bladeren kunnen worden opgehaald van een drukke en vervuilde snelweg en stad.

Is het nodig om een ​​schildpad water te geven?

We hebben je verteld wat je het huis moet voedenlandschildpadden. Maar ze hebben tenslotte water nodig, hoewel ze zelden drinken: één - een voor één - twee weken, anderen hebben genoeg en één "date" met water per maand. De frequentie waarmee waterprocedures moeten worden geregeld, hangt af van wat het dier eet gedurende een bepaalde periode.

dan kun je een schildpad voeren

Als het kool is, dan zijn de cellen van een schildpad lichaamvoldoende vocht ontvangen en "zwemmen" minder. Maar als het grootste deel van de dagelijkse voeding wit brood is, moet het bad iets vaker worden geregeld.</ P>

Hoewel, organiseer om je hersenen niet te brekenschildpad bad dag eens per week en een half. Giet iets minder water in het bekken dan een centimeter. De neus van het huisdier moet boven het waterpeil zijn zodat de landbewoner van onze planeet niet stikt. Plant het dier in water en laat het een half uurtje genieten. Geloof me, deze tijd is genoeg voor de baby om tijd te hebben om dronken te worden en te zwemmen.