hoe je een leren jas moet wassen

Was leren jas is strikt verboden! Na het wassen kan de leren jas worden gekleurd, de verf kan afgeschild worden en de huid kan zijn beschermende laag verliezen. In dit geval is het niet een feit dat de vlekken worden gewassen. In het algemeen is het wassen van een leren jas de juiste manier om iets naar de prullenbak te sturen.

Is het mogelijk om een ​​lederen jas met de hand te wassen, voorzichtig de vlekken in het water schoonmaken?

Noch handmatig, noch in een schrijfmachine, noch met een delicaatwassen doet dit niet. De huid wordt nooit gewist en onder geen enkele omstandigheid. Er is geen manier om een ​​leren jas goed te wassen. De jas kan alleen worden gereinigd. Niet noodzakelijkerwijs in de stomerij, veel vlekken kunnen verwijderd worden en thuis, maar u kunt geen lederen producten wassen!

Hier zijn een paar geheimen om een ​​leren jas te reinigen:

 1. Water en zeep kunnen worden gebruikt, maar het is niet mogelijk om de jas in te dompelen.
 2. In een wateroplossing van zeep en ammoniak wordt een spons gedoofd en handigt het oppervlak van de jas om te glanzen.
 3. Een waterige oplossing met glycerine geeft de jas glans en een goed verzorgde uitstraling terug.
 4. Na de behandeling met een zeepoplossing met ammoniak of glycerine wordt de jas afgeveegd met een servet die met ricinusolie wordt geweekt.
 5. Een andere betaalbare en snelle manier om de jas te updaten, is om het oppervlak te vegen met een spons in een shampoo-oplossing.
 6. Een beetje geslagen eiwitten kunnen de glans van zelfs een heel oud leer ding herstellen.

Hoe maak je een lichte leren jas schoon?

Om een ​​lichtgekleurde jas schoon te maken, moet u benzine en wit magnesia poeder mixen. Het resulterende mengsel wordt aangebracht op de jas en verwijderd door voorzichtige bewegingen met een kledingborstel.

Hoe om de littekens op de huid te ontdoen?

In het proces van het dragen wordt de huid gewist, vooral inellebogen, op de schouders onder de riemen van tassen, op manchetten en bij de kraag, en ook in de buurt van de bevestigingsmiddelen. Zet de jas terug van de oorspronkelijke uitstraling, zodat een normale transparante schoencrème helpt. Het wordt toegepast op schuren. Maar op manchetten en kraag om een ​​crème te gebruiken is het niet zo handig, omdat het sporen op kleding of op armen of hand kan verlaten. Het is veel makkelijker om te gebruiken om scuffs op de manchetten te verwijderen met sinaasappelschil. De benodigde huidoppervlakken worden gewoon met de buitenkant van een frisse sinaasappelschil afgewist.

Hoe vetvlekken van leren jacks te verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 1. Zetmeel, krijt, talkpoeder. Om de vlekken op het leren jasje te wassen,het is genoeg om een ​​mengsel van poeder van zetmeel, krijt en talk (of babypoeder) te gebruiken. Het poeder wordt gedurende een half uur op de vlek aangebracht en vervolgens voorzichtig met een borstel schoongemaakt. Gebruik zout bij het verwijderen van vlekken wordt niet aanbevolen, omdat de tere huid gemakkelijk kan worden beschadigd door zoutkristallen en krassen op de jas achterlaten.
 2. Middelen voor het afwassen. Als de vlek oud is, zal het afwasmiddel dit aankunnen. Het wordt aangebracht op de huid met een spons en

  vlekken op een leren jas

  afvegen, dan worden de resten van de remedie verwijderd met een vochtige doek.
 3. Aardappelzetmeel. Kashitza van aardappelzetmeel - uitstekendmiddelen voor het verwijderen van olieachtige vlekken van de huid. Het wordt aangebracht op een verontreinigd gebied, licht gewreven en 15-20 minuten gelaten. Vervolgens wordt de pap verwijderd en wordt de huid afgeveegd met benzine.
 4. Servetten voor monitoren schoonmaken. Een nieuwe vlek kan worden verwijderd met servetten om LCD-monitoren met impregnering te reinigen waarmee de oppervlakken van vet kunnen worden gereinigd.
 5. Speciale middelen. Winkels bieden speciaal gereedschap voorverwijdering van vetvlekken van de huid. Sprays zijn meestal bestand tegen verse vlekken en servetten kunnen, afhankelijk van de samenstelling, worden gebruikt voor zowel verse als relatief oude onvolkomenheden. Maar beide soorten vlekverwijderaars kunnen het vervuilde oude vuil niet aan - het is beter om het reinigen toe te vertrouwen aan een stomerij.