Vandaag kunnen weinig mensen verrast worden door een verscheidenheid aan exotische vruchten, die hier en daar op de planken van de winkels worden gevonden.

Niet alleen werd de natuur beloond door de mensde mogelijkheid om dergelijke creaties te bewonderen. Dus iedereen kan elke vrucht proeven en proberen met een onvergelijkbare smaak. Maar niet alleen in smaakbranche! Als u al deze vruchten minstens één keer zag, zou u begrijpen dat dit een echt kleurrijk paradijs is. Het is zelfs steiler dan de kleuren van de regenboog! Geloof me niet! Kijk dan en onthoud!

1. Dragon Fruit

pitahaya

Een ongewoon fruit wordt beschouwd als een fruit van een cactus, en zelfsin zijn vorm en buitenste schil lijkt op een stekelgewortel. Groeiende draakvruchten in Mexico, evenals Midden- en Zuid-Amerika. In veel landen staat het ook bekend als Pitaya, een parel van een draak of een aardbeienpeer. Dit fruit heeft een aangename zoete smaak, die doet denken aan een mengsel van aardbeien en peren. Pitaya wordt gebruikt als een onafhankelijke gerecht of als een uitstekende aanvulling op vodka of allerlei desserts. Maar vergeet niet, voordat u het draakvrucht probeert, moet u een enorme hoeveelheid zwarte zaden in de pulp van Pitaya ontdoen.

2. Kivanoe

wenken

Exotische fruitgroei op het grondgebiedAfrika, Californië, Chili, Australië en Nieuw-Zeeland. De wereld heeft verschillende namen: een Afrikaanse Gehoornde Komkommer, een Komkommerkomkommer, Een Gehoornde Meloen, Een Anguria. In zijn vorm lijkt een hybride van meloen en komkommer. De smaak van kiwano is vrij ongewoon en lijkt op een mix van bananen, citroen en komkommer. Een interessant mengsel, is het niet? Meestal wordt het gebruikt als decoratief element, hoewel het fruit natuurlijk eetbaar is en een rijk aanbod aan nuttige vitaminen heeft. Het wordt niet aangeraden om het in de koelkast te houden!

3. Rambutan

ramboetan

Rambutan groeit in Indonesië. Hij trekt de meeste mensen precies met zijn unieke harige schelp en rode huidskleur. Wees niet bang, want het fruit is erg gemakkelijk te reinigen. Om te proeven herinnert Rambutan nog een exotisch fruit - Lychee, zoet om te proeven. Dit fruit kan bijna uit een tak worden gebruikt, en als u een paar recepten voor gerechten met rambutan leert, kunt u zelfs de verfijnde gastronomie verrassen.

4. Jackfruit

jackfruit

Jackfruit is wereldwijd bekend als IndiaseBroodboom en de nationale trots van Bangladesh. Van alle vruchten die op de planeet bestaan, wordt de jackfruit beschouwd als de grootste. De geur van gesneden fruit lijkt op een mengsel van banaan en ananas. De smaak is bijna hetzelfde. Jackfruit kan rauw worden gegeten. In sommige landen van de pulp maak je een heerlijke marmelade. Onrijpe fruitvruchten worden gebruikt als groente, die gestoofd, gekookt, gebakken kan worden.

5. Liches

lichee

Het moederland van dit geweldige fruit wordt geaccepteerdChina overwegen. Momenteel wordt lychee gegroeid in het gehele grondgebied van Zuidoost-Azië. In zijn vorm lijkt de litchi op kleine noten in een dichte rode schil met een bruin botje binnen. Om het fruit te proeven lijkt op pulp witte druiven. U kunt het in ruwe vorm of voor een verscheidenheid aan desserts gebruiken. In ieder geval zult u de smaak van dit prachtige fruit zeker op prijs stellen.

6. Carambola

carambola

Het thuisland van dit fruit wordt meestal beschouwdZuidoost-Azië, waar de carambola overal groeit. Carambola is een "sterfruit", die zijn naam heeft gekregen vanwege de juiste vijfpuntige ster in de snede. Om te proeven gebeurt het, zowel zuur als zoet. Zure variëteiten van carambola worden meestal gebruikt in salades, terwijl de zoete variëteit lijkt op een mengsel van druiven, citroen en mango. Carambola is een uitstekende bron van vitaminen en mineralen, en ook lage calorieën.

7. Mangosteen

mangisboom

Mangosteen wordt beschouwd als een exotisch fruit engroeit in Indonesië en Maleisië, evenals in delen van Zuid-Oost en Zuid-Azië. Dit fruit lijkt op grote paarse ballen met een strakke, dichte huid. Maar het meest interessante ding over mangosteen is zijn vleeskloof, die lijkt op een sinaasappel naar smaak. Er is een legende dat dit fruit favoriet was van koningin Victoria, dus achter de schermen onder de vruchten heet het 'koning'.

8. Kumquat

kumquat

Meer recent, zelfs niet veel mensenverdacht van wat "kumquat" is. Vandaag is het te vinden in bijna elke winkel en niet eens verrast. Dit fruit groeit in het zuiden van China, in de VS, Zuid-Europa, Japan, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Extern is kumquat vergelijkbaar met kleine vuur-oranje vruchten van ellipsvorm. Praktisch als ballen voor rugby, alleen in een zeer verminderde vorm. De smaak van dit fruit is specifiek: sappige zoete noten resoneren met een scherpe zure smaak. U kunt kumquat zowel rauw als voor het bereiden van verschillende gerechten eten.

9. Hartstocht

Passievruchten

De geboorteplaats van passievruchten is Brazilië, maar ookgroeit actief in Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Hawaï en de Filippijnen. Dit fruit heeft vele interessante namen: het passievrucht, de Passiflora eetbare, Passionflower en Grenadilla. In het uiterlijk is het fruit van passie als een gewone paarse pruimen met een dikke huid. De smaak van rijp passievrucht is zoet en sappig. Natuurlijk kan het fruit rauw worden gegeten, maar meestal wordt het gebruikt als sap of additief.

10. Lemoncello, of citroen-verdera

citroen

Misschien hebben veel niet gehoord dat er zo'n isfruit. Maar ze weten zeker dat er een bekende likeur is van dezelfde naam, waarvoor Italië beroemd is. Geboorteland van dit fruit is de Republiek Dominicaanse Republiek, maar dankzij Italië leerde limoncello over de hele wereld. Zeg niet dat de smaak van het fruit bijna hetzelfde is als die van een rijpe citroen, maar de geur! Het geur van citroen-verder is zo geweldig dat geen soort citroenen ermee kan vergelijken. Extern ziet Limoncello eruit als kleine Citroengrasjes groen met een dichte zest. U kunt ook helemaal eten, of om allerlei gerechten te koken.