Raisin druiven thuis

Raisin gemaakt van druiven, gekookt in zelfgemaakteomstandigheden blijkt lekker, zoet en kunnen lang opgeslagen worden. Gebruik gedroogde bessen voor het koken van ongezoete gerechten, evenals in bakken en desserts.

Hoe druiven druiven op rozijnen?

Een van de eenvoudigste en meest voorkomendeis een methode om druiven te drogen, waarin bessen in de zon worden geplaatst. Ongewassen druiven worden gesorteerd voor en verwijderd van rote of beschadigde bessen. Vervolgens worden de bessen op papier of een rooster gelegd, in de zon geplaatst en volledig overgedroogd en de druiven om de drie dagen gedraaid.

Deze methode is geschikt voor zowel de bereiding van rozijnen van witte druiven, en voor rozijnen van donkere bessen.

Gemiddeld droogt in de zon ongeveer een maand,maar u kunt het proces versnellen, het schrappen van de bessen in een hete soda-oplossing voorafgaand aan het drogen. Tonkokory druiven moet niet al te stevig soda-oplossing (1/2 h. Bicarbonaat in water TRY) voor Tolstokorov hogere concentratie (1 el. Lepel per liter) worden gehandhaafd. Daardoor blancheren soda-oplossing op het oppervlak van bessen vernietigde wasachtige film die het uittreden van vocht voorkomt en gevormd mikrotreschenki.

Hoe worden rozijnen gemaakt van druiven?

De beste manier om druiven te rozen voor rozijnen is een waarin bessen niet blootgesteld worden aan direct zonlicht, zodat kleur en meer voedingsstoffen blijven.

Het hebben van gehele, niet beschadigde bessen op een raster geregeldof een rooster, worden de druiven overgelaten onder een luifel of in een goed geventileerde, droge kamer. Na ongeveer 20-30 dagen zijn de rozijnen klaar. Vergeet niet om de bessen gelijkmatig droog te laten drogen tijdens het drogen.

Voorbereiding van rozijnen uit druiven thuis

In omstandigheden van een appartement in bewolkt weer, druivenhet is handig om in de oven te drogen. Als resultaat van deze droogmethode worden niet zo veel voedingscomponenten behouden, maar het proces neemt veel minder tijd in beslag.

Voordat rozijnen van druiven worden gemaakt,de bakplaten zijn bedekt met perkament. De bessen worden gelijkmatig verdeeld over bakplaten en in een voorverwarmde oven geplaatst tot 90 graden, de beste manier is om de deur te openen om het vocht te verdampen. Nadat de druiven zijn gekreukt, stelt u de temperatuur in op 70 graden en blijft u drogen totdat u klaar bent. Bij deze methode duurt het drogen niet langer dan 30 uur.