hoeveel eiwit in één ei

Al onze bekende kippenieren zijnbijna elke persoon. Dit blijkt uit het volgende feit: elk jaar eet elke persoon ongeveer 200 eieren. Mexico neemt wereldwijd een leidende positie op de consumptie van eieren, gemiddeld per hoofd van de bevolking per jaar, ongeveer 22 kg eieren vallen en dit is bijna 1,5 eieren per dag. Zo'n grote vraag naar kippenieren is te danken aan hun lage prijs, en ook door zo'n groot gebied van habitat en het aantal kippen die eieren kunnen leveren aan bijna alle bewoners van de aarde.

De voordelen van een kip ei

We hebben gehoord over de enorme voordelen van eieren, yolks eneiwit. In hen ligt een groot aantal micro-, macronutriënten, vitaminen en aminozuren. De samenstelling van kippeneieren bevat vitaminen A, E, B, C, D, H, K, PP. Even rijk aan eieren zijn mineralen zoals magnesium, jodium, kalium, calcium, boor, molybdeen, chloor, zink, zwavel, ijzer, koper, mangaan en kobalt. Ze bevatten ook een groot aantal aminozuren (glutamine en asparaginezuur, leucine, lysine, serine, isoleucine, threonine).

Nuttige eigenschappen van eieren zijn direct gerelateerd aan de uitstekende ingrediënten, waaronder hoeveel eiwitten in de eiwitten (hoe belachelijk het ook klinkt!).

Zij zullen uw immuunsysteem perfect versterken,normaliseer de robot van het maagdarmkanaal en bescherm tegen katarakken. Regelmatige consumptie van kip eieren zal dienen als een goed preventief onderhoud van cardiovasculaire en oncologische ziekten, en zal ook een botweefsel versterken, uw mentale faculteiten verhogen en het geheugen verbeteren.

Daarnaast zijn kippenieren, namelijk kippenproteïne,zal zeer nuttig zijn voor het vermageren van mensen, evenals voor degenen die spiermassa willen bouwen. Eierwit is een uitstekende, en meest belangrijke natuurlijke eiwitbron. En het is nodig voor het creëren, behouden en restaureren van een spierweefsel door een organisme.

Proteïne in eiwit

Nou, laten we dichter bij de feiten komen. Ten eerste, beschouw hoeveel eiwit in één ei. In één kip bevat ongeveer 4-5 g eiwit. Opgemerkt moet worden dat kippenproteïnen soms het melkproteïne en zelfs het eiwit van rundvlees of vis overschrijden.

Eiwit eiwit wordt geabsorbeerd door ons lichaam met 94%terwijl rundvlees bijvoorbeeld slechts 73% bedraagt. Eiwit eiwit is 90% water, de rest is eiwit. Het bevat een enorme hoeveelheid niacine, vitamine K, B2, B6, B12, E. Het is ook bekend om zijn hoge vitamine D-gehalte, waardoor het alleen visolie kan overschrijden. De inhoud van vetten in eiwit is minimaal, daarom wordt het meestal beschouwd als een calorieproduct.

En nu beantwoorden wij de meest voorkomende vragen over eiwit:

  • hoeveel eiwit in het ei gekookt - 12, 7 g / 100 g;
  • hoeveel eiwit in het kwartel ei - 13,1 g / 100 g;
  • hoeveel calorieën in ei albumen - 48 kcal.

Alles is goed, maar in moderatie. Overmatig consumptie van eieren, te wijten aan hoeveel eiwit in 1 ei, kan nogal serieus weerspiegelen op onze gezondheid. Er is een mening dat samen met kippeneieren een enorme hoeveelheid "slecht cholesterol" in ons lichaam komt. Dit alles, maar ook met veel fosfolipiden, vitaminen en lecithine komt ook het lichaam binnen. Hierdoor wordt cholesterol bijna niet uitgesteld.

hoeveel eiwit in één ei

</ P>

Mensen met diabetes moeten serieus zijnOm te zorgen voor de hoeveelheid gekweekte eieren, na al hun overmatige consumptie naast ernstige ziekten in aanwezigheid, verhoogt het risico op de ontwikkeling van een beroerte, een hartaanval.

Om dit te vermijden, moet het gewoonreguleer het aantal eieren dat wordt verbruikt, en controleer hun kwaliteit en bereidingswijze. In een dag kunt u maximaal 100 gram eten, in een ei ongeveer 50 g. Bijgevolg zullen twee eieren per dag voldoende zijn. En het is de moeite waard om te herinneren dat het eten van een kip-eier in zijn rauwe vorm geenszins de moeite waard is, liever koken of frituren.