soorten atletiek

Allerlei atletiek zijn het meesteen natuurlijke sport voor een persoon. Al vanaf jonge leeftijd leren we lopen en rennen, een bal gooien - en atletiek is al deze vertrouwde opties uit de kindertijd, maar alleen in een iets gecompliceerdere vorm. Waarschijnlijk is het te wijten aan zijn organische atletiek zo goed van invloed op de gezondheid. Bovendien is het een van de oudste sporten die de mensheid kent sinds 776 voor Christus.

Atletiek atletiek: sport

De soorten atletiek zijn behoorlijk verschillend: het omvat lopen en hardlopen, en verschillende soorten hardlopen, inclusief kruisen en sprinten, evenals alomvattende, technische typen zoals springen en gooien:

 • uitvoeren (we zullen het hieronder in meer detail bekijken);
 • sprongen: in hoogte, in lengte, met paal, drievoudige sprong;
 • atletisch lopen;
 • Het gooien van granaten: een speer, een schijf, een hamer, een kern;
 • allround.

Van al deze diversiteit, de grootstepopulariteit onder fans heeft net langlaufsporten bereikt - het is een gratis en prettige manier om de schoonheid en gezondheid van je lichaam te behouden. En er is geen behoefte aan speciale apparatuur - alleen goede hardloopschoenen en een trainingspak. Geloof me, in vergelijking met andere sporten is dit een zeer kleine uitgave!

Met sprongen van atletiek introduceren we allemaalnog steeds op school. Gewoonlijk worden na de lessen die studenten die bijzonder succesvol zijn op dit gebied aangemoedigd om de sectie te bezoeken voor verdere ontwikkeling van vaardigheden, vanwaar de directe route naar de stad, regionale wedstrijden en verder naar de wereldkampioenschappen.

Een divers in track en field is de all-round -Dit is een soort competitie waarin atleten in meer dan één discipline concurreren, maar in verschillende disciplines, wat het mogelijk maakt om de meest multilateraal ontwikkelde atleet te identificeren. Verrassend genoeg kunnen vrouwen die zich overal in begeven en op elke afstand goed rennen en in lengte of hoogte springen, in de competitie winnen, zelfs smalle specialisten die specifiek individuele soorten hebben genomen.

Atletiek atletiek: hardlopen

Atleten in het hele land zijn behoorlijk divers, sommige hebben uithoudingsvermogen nodig, anderen - het vermogen om snel snelheid te ontwikkelen. Ze omvatten een verscheidenheid aan variaties:

 • sprints (standaardafstanden - 100 m, 200 m en 400 m);
 • slagboom (100 m, 400 m);
 • rennen voor middellange afstanden (meestal naar gemiddelde afstanden stellen de afstand vast van 800 tot 3000 m, hier is ook de vlucht met obstakels op 3000 m);
 • lopen voor lange afstanden (standaard twee van hen - 5000 m en 10 000 m);
 • cross (langlaufen);
 • marathon (loopt langs de route voor zeer lange afstanden);
 • Relais (het meest veeleisende type atletiekbaan en veldatletiek, inclusief de volgende opties: 4 × 100 m, 4 × 200 m, 4 × 400 m, 4 × 800 m of 4 × 1500 m).

Atletiek kan zowel beoefend wordenprofessioneel niveau en amateur. In de VS maken veel inwoners van zowel steden als kleine steden regelmatig jogging op middellange afstanden

atletiek springen

om het lichaam in vorm te houden. Bovendien versterken dergelijke oefeningen perfect het cardiovasculaire systeem en de longen, bevorderen het uithoudingsvermogen en de spiertonus. Bovendien is het de run die de grootste vijand is van vetafzettingen op de maag.</ P>

Bovendien, zoals het gemakkelijk te zien is, lopen de soorten inatletiek op atletiek impliceert helemaal niet alleen maar beroepen: het estafette vereist dat het team bijzonder coherent is, wat betekent dat het teamgeest en het vermogen om in een team te werken ontwikkelt.

Trouwens, kinderen worden gegeven in de sectie atletiekkan 7-8 jaar zijn. Op deze leeftijd is het lichaam al klaar voor dergelijke ladingen, en bovendien, als blijkt dat het kind de mogelijkheid heeft, zal hij in de toekomst professioneel kunnen sporten.