waarom komt sperma uit de vagina

Veel vrouwen, om verschillende redenen,geconfronteerd met het probleem van de conceptie. Het is in dergelijke situaties dat artsen vaak een vraag van potentiële moeders horen, die rechtstreeks verband houdt met de vraag waarom na geslacht het sperma uit de vaginale holte stroomt. Veel vrouwen geloven immers dat deze factor de reden is voor de lange afwezigheid van zwangerschap. Laten we proberen om deze vraag te beantwoorden en te ontdekken: is het echt zo dat wanneer het ejaculaat uit de vagina stroomt na geslachtsgemeenschap, er geen conceptie is.</ P> Wat gebeurt er met dit fenomeen?

Het moet meteen worden opgemerkt dat een dergelijk fenomeenHet is absoluut normaal; in geen geval spreekt het van de verkeerde structuur van de voortplantingsorganen van een vrouw. Bovendien, als sperma na de sekse uit de vagina ontsnapt, betekent dit niet dat spermatozoa niet in de baarmoederholte binnendringen.

Als we specifiek praten over de redenen hiervoorfenomeen, moet allereerst worden opgemerkt dat dit het vaakst wordt waargenomen bij vrouwen met een enigszins afgeplatte posteraire vaginale fornix. In dit geval vindt de isolatie van sperma van de vrouwelijke geslachtsorganen plaats als gevolg van de werking van de zwaartekracht. Het is dit feit dat dient als een verklaring waarom het sperma vrijwel onmiddellijk na de seks uit de vagina komt.

Sommige vrouwen merken ook op dat ze hebbensperma stroomt uit de vaginale holte tijdens het proces van urineren, dat optreedt na een korte tijd na geslachtsgemeenschap. Dit fenomeen kan niet als een overtreding worden beschouwd. Immers, als je naar het toilet gaat, worden de spieren van het kleine bekken geactiveerd, wat, als gevolg van druk op de vagina, bijdraagt ​​aan de vrijlating van het ejaculaat dat daar achterblijft.

Wat moet een vrouw in een dergelijke situatie doen?

Opgemerkt moet worden dat vanuit een medisch oogpuntDit fenomeen heeft helemaal geen invloed op het proces van conceptie. In ieder geval dringt een deel van de zaadvloeistof, samen met meer mobiele spermatozoa, de baarmoederhals binnen en vervolgens in de holte van het voortplantingsorgaan. Voor de bevruchting van een volwassen ei is letterlijk 3-5 ml ejaculaat voldoende.

moet er sperma uit de vagina lekken

Uit wat hierboven is gezegd, kunnen we concluderen datfeit, sperma uit de vaginale holte dat volgt of niet, direct na het einde van geslachtsgemeenschap, heeft geen praktische betekenis. Waar een grote rol wordt gespeeld door het aantal actieve, beweeglijke spermatozoa in de zaadvloeistof, klaar om een ​​volwassen ei te bevruchten. Immers, in de meeste gevallen zijn het deze kenmerken van mannelijk sperma die de normale bevruchting van het gerijpte ei in het vrouwelijk lichaam voorkomen.</ P>

Dus moet gezegd worden dat de vrouw dat niet doetzou moeten nadenken over de vraag of het sperma uit de vagina na seksuele handelingen kan uitstromen, omdat dit fenomeen absoluut natuurlijk is en op geen enkele manier interfereert met het bevruchtingsproces.