geslacht na verwijdering van de baarmoeder

Veel vrouwen die al doorheen zijn gegaanhysterectomie of wat het is, denk na over wat hun seksuele leven zal zijn na het verwijderen van de baarmoeder, of ze zelf en hun partner dezelfde gevoelens zullen ervaren.

Wanneer is seks mogelijk na verwijdering van de baarmoeder?

Na de operatie adviseren artsen minstens zes weken om zich te onthouden van het seksuele leven, aangezien de naadjes na de operatie goed worden aangescherpt.

Gevoelens van seks na verwijdering van de baarmoeder

Het seksuele leven bij vrouwen met een uitgezette baarmoeder doet nietverschilt niet van gezonde vrouwelijke vertegenwoordigers. Natuurlijk, in de eerste maanden na de hysterectomie kan een vrouw pijn ervaren tijdens seksuele omgang, maar uiteindelijk komen ze niet verder.

Aangezien de vrouwelijke erogene zones zich bevinden op de muren van de vagina en de externe genitale organen, blijft seks na de operatie om de baarmoeder te verwijderen, hetzelfde genoegen.

Als een vrouw wordt verwijderd met de baarmoedervagina, dan kan ze tijdens de pijn pijn hebben. Als een vrouw een baarmoeder heeft verwijderd met haar bijlagen, kan ze stoppen met het ervaren van orgasme.

Het belangrijkste probleem in deze situatie kan zijnmeer om het psychologische aspect te vertegenwoordigen. Een vrouw die een hysterectomie heeft ondergaan, kan het moeilijk vinden om te ontspannen en daarom seks te hebben. In dit opzicht kan het seksuele verlangen verminderen. Problemen met libido kunnen ook optreden in verband met hormonale aandoeningen, als een vrouw de door haar dokter aanbevolen hormonen niet gebruikt.

Maar de meerderheid van de vrouwen (ongeveer 75%) behoudt zichkracht van seksueel verlangen op hetzelfde niveau, en sommigen ervaren zelfs zijn versterking, die meestal het gevolg is van de eliminatie van onaangename gynaecologische symptomen en ongemak na de operatie.