warme en koude kleuren

De juiste selectie van kleuren is daar een garantie voor,dat kleding of cosmetica je altijd zal versieren. "Buitenaardse" kleuren kunnen de leeftijd verhogen, de huid een ongezond uiterlijk geven, lelijk haar en ogen verbergen. Terwijl "uw" palet de huid zal benadrukken, zal het de natuurlijke blos en het pigment van de lippen benadrukken. Als u wilt leren hoe u kleuren voor uzelf kunt kiezen, moet u weten hoe ze van elkaar verschillen.

Alle schakeringen die ons omringen zijnderivaten van de drie belangrijkste: rood, blauw en geel. Door ze te mengen, krijgen we kleuren van de tweede orde - oranje, groen en violet. En met hun hulp kun je elke toon uit het spectrum halen.

Hoe te identificeren koude en warme kleuren?

De meest primitieve classificaties suggererenoverweeg warme gele tinten allemaal geel-oranje-rood deel van de kleurencirkel en koud - blauw-groen-paars. Dit is niet helemaal waar, omdat dergelijke pure kleuren in de regel alleen in afbeeldingen worden gevonden. In de praktijk is alles anders: kledingontwerpers gebruiken bijvoorbeeld interessante, complexe en gemengde opties. Het verschil tussen koude en warme tinten van kleuren is wat elk van hen heeft: een koele blauwe of warme sinaasappel.

Het is belangrijk om te begrijpen en te onthouden dat elke kleur - blauw, violet of rood - warmer of kouder kan zijn en u kunt de schaduw in elk geval afzonderlijk kiezen.

Wat zijn deze warme kleuren?

 1. In het geel: mosterd, duindoorn, kerrie, saffraan, amber, zwavelig geel, zonnebloem, honing en eigeel.
 2. In het rood: baksteen, koraal, koperrood, vurig rood, tomaat, klaproosrood, cinnaber, granaatappel en dergelijke.
 3. In het groen: olijf, kaki, peer, limoen, mirte, de kleur van groene erwten, bosgroenen en anderen.
 4. In het blauw: hemelsblauw, benzine, murene, korenblauw, turkoois, beschermend blauw, zeegolf enzovoort.

Wat zijn deze koude kleuren?

 • In geel: citroen, gele chartreuse, stro of bleek, enzovoort.
 • In het rood: karmijnrood, wijn, purper, bordeaux, kers, framboos, robijn, alizarine en anderen.
 • In het groen: smaragd, malachiet, naaldgroen, rokerig grijsgroen, fles en anderen.
 • In het blauw: saffier, kobalt, indigo, azuurblauw, ultramarijn, ijzig blauw.
 • </ ol> Kleurtypen van uiterlijk en kleur

  Om te bepalen welke warme of koude kleuren in kleding geschikt voor u zijn, moet u weten welke van de vier kleurentypes u bent:

  voorjaar. Warm kleurtype. Mensen van dit type hebben licht, transparant, brons-goud of ivoor leer. Ogen zijn in de regel blauw, groen of nootachtig. Haar kan variëren van licht tot scheen: het kan stro, honing-koper of goudbruine krullen zijn.

  herfst. De tweede warme kleur. Leer - van transparant wit tot licht goudkleurig. Ogen kunnen zowel lichtblauw als het hele goudbruine bereik zijn (oranje, bruin, rood, enzovoort). Het haar van "herfst" omvat ook warme tinten: koper-goud, rood en rood-kastanje en dergelijke.

  warme en koude kleuren1

  winter. Dit koude kleurtype is foutloosPorselein leer, dat bijna altijd blauwachtig subtiel is. Ogen - alle tinten van ijzig blauw, grijs of bruin (er zijn echter en groen). Haar is altijd contrasterend, donker (van dichte kastanje tot blauwzwart).

  zomer. Vertegenwoordigers van dit kleurtype hebben een melkachtigbleke of olijfkleurige huid, maar altijd met een koude podtonom. Ogen "cool": grijs, grijsblauw, lichtgroen. Haar kan lichtbruin zijn, ook met een asynchrone tint. Maar zelfs als de krullen "zomer" donker zijn, is het "rode" in hen nog steeds niet aanwezig - zoals de "winters" zullen ze altijd teruggevoerd worden naar een zilvergrijze basis.