Als u besluit om ergens heen te gaan, zult u zeker foto's nemen van de meest geweldige bezienswaardigheden. Interessante sculpturen die u ontmoet, zijn zo goed mogelijk.

Ze lijken hun standpunten te trekken enlenzen. Gemaakt op verschillende tijdstippen, in verschillende materialen en divers in stijl, zijn ze verenigd door een ding - deze straat sculpturen maken de stad uniek, aantrekkelijk en onvergetelijk.

1. "Disclosure", Paige Bradley, New York, USA

"Disclosure"

'Totdat we de mensen om ons heen verdelenmuren, zullen we nooit begrijpen hoe sterk we echt zijn. "Dus, de Amerikaanse kunstenaar Paige Bradley legt de betekenis van haar bronzen beeldhouwwerk uit die haar bekendheid bracht.

2. "Dansen Met Een Paardebloem", Robin White, Staffordshire, Groot-Brittannië

"Danser Met Een Paardebloem"

Als u door de magische wereld van feeën wordt aangetrokken, ben jezeker als het werk van British Robin White, die een reeks van soortgelijke parkbeelden creëerde. Elk sprookje heeft een stalen frame, gebonden door een laag metaal "spieren", die op zijn beurt bedekt is met "huid" gemaakt van fijne draad.

3. "Allegorie van de Apennijnen", Giovanni Giambologna, Toscane, Italië

'Allegorie van de Apennijnen'

Niet ver van Florence, in een park verlatenPratolino villa, ooit toebehoorde aan een beroemde Medici clan,-tien bewaard gebleven stenen beeld van de zestiende eeuw door de beroemde op het moment van de beeldhouwer Dzhovanni Dzhambolonya. Sculptuur is een god Apennijnen monsterhand perskop, die een mond fontein heeft.

4. "Liefde", Alexander Milov

"Love"

Dit beeldhouwwerk van Odessa Alexander Milov kan zijnwerd pas gezien op het American Burning Man Festival in de Black Rock Desert vorige jaar. Het werk won de harten van veel bezoekers naar het festival en vond zijn fans op het internet dankzij de doordringende openheid. Helaas, voor dit volumineuze kunstobject (lengte 17,5 m, breedte 5,5 en hoogte 7,5), werd de plaats ergens niet gevonden.

5. "De kracht van de natuur", Lorenzo Kinn

"De kracht van de natuur"

Misschien waren de oudsten gelijk toen ze creëerdenbeeldhouwwerk ter ere van de goden, om hun woede te pacificeren. Deze gedachte inspireerde de Italiaanse kunstenaar Lorenzo Kinn om een ​​serie beeldhouwer te creëren die in verschillende steden over de hele wereld werd opgericht. De 2,5-meter vrouwelijke figuur symboliseert de natuur van de moeder, die de wereld onbetwistbaar maakt. Door de effecten van orkanen in Thailand en de Verenigde Staten, heeft de kunstenaar een allegorie gemaakt om te laten zien hoe fragiel onze wereld is.

6. "Mustangen van Las Colinas", Robert Glen, Irving, Texas, USA

"Mustangen van Las Colinas"

Deze sculpturale samenstelling is de grootsteruitersculptuur ter wereld: 9 mustangen op een schaal van 1 tot en met 1,5 worden getoond langs het water, fonteinen slaan onder de hoeven uit, waardoor een natuurlijk spuit effect ontstaat. Het werk symboliseert de snelheid, leiderschap en vrijheid die inherent is aan zowel de dieren die in Texas en de staat zelf ten tijde van de ontwikkeling ervan leven.

7. "The Black Ghost", S.Jurkus en S. Plotnikovas, Klaipeda, Litouwen

'The Black Ghost'

Het onheilspellende bronzen beeldhouwwerk herinnert zich aaneen oude legende, volgens welke de bewaker van het beleërde kasteel onverwacht een geest ontmoette die hem waarschuwde dat het fort niet genoeg reserves had, verdween dan zonder spoor.

8. "Caring Hand", Glarus, Zwitserland

Voorzichtige Hand

Deze buitengewone beeldhouwkunst kan een symbool zijn voor de zorg voor het milieu.

9. Vrijheid, Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, Verenigde Staten

"Freedom"

"Deze beeldhouwkunst personaliseert het verlangen naar vrijheid door creativiteit," legt Zenos Frudakis, een Amerikaan, uit wat de betekenis van haar bronzen compositie verklaart.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Roemenië

Mihai Eminescu

Een ongewoon beeldhouwwerk van twee metalen bomen, waarvan de takken het gezicht van de Moldavis-Roemeense dichter-decadent van de XIX eeuw Mihai Eminescu vormen.

11. "De man van de regen", Jean Michel Folon, Florence, Italië

"De man van de regen"

Beeldhouwwerk van de Belgische kunstenaar Jean Michel Foulon is in Florence, Italië.

12. "Trap naar de Hemel", David McCracken, Bondi, Australië

'Trap naar de Hemel'

De sculptuur van David McCracken is een illusie van oneindigheid, herinnering aan de associatie met de cultuursamenstelling Led Zeppelin.

13. "Hier ben ik!", Herve-Laurent Erwin

'Hier ben ik!'

Polystyreen reus krijgt van onder de gazon,vanaf onder de deken, werd gepresenteerd in 2014 op de jaarlijkse internationale tentoonstelling van de hedendaagse kunst in Boedapest. De waarde van het beeldhouwwerk, gemaakt door de Hongaarse kunstenaar Hervé-Lorent Erwin, kan worden gedefinieerd als het verlangen naar vrijheid, kennis en dynamische ontwikkeling. Na het succesvolle succes in Boedapest ging de beeldhouwwerk naar de Duitse Ulm om nietsvermoedende toeristen te schrikken.

14. "Metamorfoses", Jason Dekers Taylor, Grenada

"Metamorfosen"

26 kinderen cijfers van cement op vier meterdiepte is een van de meest opvallende composities in het onderwater beeldhouwwerk park Moliner in het Caribisch gebied. Sculpturale compositie weegt 15 ton om sterke stromingen en getijden te weerstaan. De ring van kinderen symboliseert de levenscyclus en verantwoordelijkheid van de mensheid voor de toestand van het milieu voor toekomstige generaties.

15. "Regen", Nazar Bilyk, Kiev, Oekraïne

"Rain"

Een twee meter bronsfiguur met een enorme glazen druppel op zijn gezicht symboliseert de eenheid van de mens met de natuur. Het werk staat op het Landschap avenue in Kiev als onderdeel van een modern sculptuurpark.

16. "Zaaier", Morphay, Kaunas, Litouwen

"De zwerver"

Deze sculptuur verwijst naar de schaduw, het komt 's nachts' tot leven ', wanneer de sterren die achter de figuur zijn gemaakt, zinvol zijn.

17. "Sinking Building", Melbourne, Australië

"Zinkend gebouw"

Voor het majestueuze gebouw van de staatsbibliotheek in Melbourne blijkt dat een andere bibliotheek is gezonken, de hoek van de gevel is nog zichtbaar op het oppervlak.

18. "God van Oorlog", Jingzhou, China

"God of War"

48 meter beeldhouwwerk, bedekt met 4000 gelijmde koperplaten, stijgt op een 10 meter voetstuk en is een symbool van gerechtigheid.

19. "Hippos", Taipei, Taiwan

"Hippos"

De figuren van de zwem-nijlpaarden, die worden afgebeeld zoals ze gewoonlijk op het oppervlak van het water worden gezien, zijn in een dierentuin in Taipei gevestigd.

20. "Schoenen aan de binnenkant van de Donau", Gyula Power, Boedapest, Hongarije

"Schoenen aan de oever van de Donau"

Het Holocaust Memorial is gebaseerd op echtegebeurtenissen: in 1944-1945 werden tienduizenden joden in Boedapest vernietigd. De slachtoffers werden verzameld aan de oevers van de Donau, gedwongen om hun schoenen uit te schakelen en vervolgens te schieten. Het idee van de gedenkteken behoort tot de Hongaarse regisseur Ken Togai, en werd gerealiseerd door de beeldhouwer Gyula Power.

21. "Reizigers", Bruno Catalano, Marseille, Frankrijk

"Reizigers"

In september 2013 werd een hele reeks van tien dergelijke surrealistische beeldhouwwerken van de Fransman Bruno Catalano geïnstalleerd in Marseille.

22. Monument voor een onbekende passagier, Erzi Kalina, Wroclaw, Polen

"Monument voor een onbekende Passer"

De sculpturale compositie, bestaande uit 14 figuren, werd in 1977 in Warschau geïnstalleerd en verhuisde naar Wroclaw in 2005.

23. "Rebel", Tom Franzen, Brussel, België

"Rebel"

De Belgische beeldhouwer Tom Franzen heeft zijn humoristische werk toegewijd aan de inwoners van Molenbeck - een van de 19 en misschien wel de meest criminogene gemeente in Brussel. Houding van de politie daar passend.

24. "Ocean Atlant", Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahama's

"Ocean Atlant"

De maker van veel sculpturen op de oceaanbodem, JasonDekers Taylor is ook de auteur van het grootste onderwater beeldhouwwerk dat een meisje afschildert die, net als de oude Griekse Atlanta, de oceaan op haar schouders houdt. De hoogte van het beeldhouwwerk is 5,5 m, het gewicht is 60 ton. Volgens de bedoeling van de auteur, naast de esthetische figuur, heeft het een praktische waarde, een kunstmatig koraalrif.

25. Nelson Mandela, Zuid-Afrika

Nelson Mandela

Ongebruikelijk monument voor de anti-apartheidsjageropgericht in 2012 nabij de plaats waar 50 jaar eerder de toekomstige president van Zuid-Afrika werd gearresteerd. Het beeldhouwwerk bestaat uit 50 ingewikkeld gesneden door stalen laserkolommen van 6,5 tot 9,5 m hoog. Op een afstand van 35 m onder een strikt gedefinieerde hoek creëren de kolommen een herkenbaar Mandela-profiel.

26. "People by the River", Zheng Hua Cheng, Singapore

"People by the River"

Een reeks sculpturen van de kunstenaar Zheng Hua uit SingaporeCheng, die deze samenstelling van de vijf badende jongens bevat, stuurt de toeschouwer naar de tijden dat de oevers van de rivier nog niet in steen waren aangekleed en honderden kinderen in de buurt woonden, renden om in de rivier te zwemmen.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Schotland, Verenigd Koninkrijk

"Kelpie"

Kelpi - een watergeest uit de Schotse mythologie, dat naar het beeld van een paard was. 30 meter lange paardenhoofden vormen de poort naar het kanaal van Fort en Clyde en symboliseren de belangrijke rol van paarden in het leven van Schotland.

28. "Geen geweld", Carl Frederick Reutersweld, New York, VS.

"Er is geen geweld"

Verbluft door de moord op John Lennon, het Zweedskunstenaar Carl Frederick Reutersveld creëerde zijn bronzen revolver met een knoop die aan de knoop is vastgebonden en waarvan de loop naar boven is gericht, als een symbool van geweldloosheid.

29. "The Hanging Man", David Cherny, Praag, Tsjechië

"Hangende man"

Het beeldhouwwerk schildert Sigmund Freud en zijn strijd met de vrees voor dood af.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, Londen, VK

"Tide"

Vier ruiters op de oevers van de Theemsverdwijnen, ze verschijnen weer afhankelijk van het getij. In plaats van koppen bij paarden, oliepompen. Deze beeldhouwer en milieuactivist Jason Dekers Taylor wil de publieke aandacht vestigen op de overdreven afhankelijkheid van de mensheid van olie.

31. "Weekend", Marguerite Derricort, Adelaide, Australië

"Output"

Vier bronzen varkens op ware grootte enin natuurlijke poses, elk heeft zijn eigen naam: Oliver, Truffle, Augustus en Horatio. Deze grappige sculpturale compositie is een favoriete plek voor kinderen die hier in het weekend met hun ouders komen en een ritje maken op de soepele ruggen van varkens.

32. "Peregrass", Robert Summers en Glen Rose, Dallas, Texas, VS.

"Transhumance"

De grootste in zijn soort is het bronzen sculptuursamenstelling bestaat uit 49 stieren en drie kameeldrijvers en in één van de Dallas parken geïnstalleerd. De samenstelling is indrukwekkend in zijn omvang: Elk stier hoogte van 1,8 m, een kudde loopt op ruw terrein, over kleine rivieren komen ze, sommige dieren zijn traag, anderen lopen - de kunstenaar erin geslaagd om een ​​realistische race van runderen die zich hebben voorgedaan in Texas in de XIXe eeuw te brengen.

33. "Metallomorphosis", David Cherny, Charlotte, North Carolina, VS.

"Metalmorfoza"

Zijn eerste installateur in de Verenigde Staten was de auteur van "The Hangingman "De Tsjechische David Cherny besloot de Amerikanen te raken - en hij deed het! Zijn acht meter lange roestvrijstalen hoofd bestaat uit parallelle secties, vanaf de plaats waar de mond moet zijn, de fontein beats. Het hoofd roteert periodiek rond zijn as en begint zoals gebruikelijk te bewegen en wordt dan "opgesplitst" in lagen: sommige secties blijven roteren, terwijl andere "achterblijven". Omdraaien echter, alle stukjes bij elkaar komen, vormen de originele sculptuur. De naam van de installatie, uiteraard net als de kop zelf, wordt verzameld uit de secties: "metal + metamorphosis".

34. "Onbekende bureaucraat", Magnus Tomasson, Reykjavik, IJsland

"Onbekende bureaucraat"

Het satirische monument voor de bureaucraat geeft een levendige uitdrukking aan onze houding ten aanzien van functionarissen, dezelfde over de hele wereld en daarom gezichtloos.

35. De Hedington-haai, John Buckley, Oxford, VK

"Heditton Shark"

Opgericht in 1986, op de 41e verjaardag van de tragedieHiroshima en Nagasaki, de haai verpersoonlijkt de atoombom die op Japanse steden is gevallen en veroorzaakt een gevoel van machteloze woede en wanhoop over een nucleaire catastrofe.

36. "Observer", Victor Khulik, Bratislava, Slowakije

De "waarnemer"

Het humoristische beeld van een man die uit het rioolluik hangt, wordt vaak "Man at Work" genoemd, hoewel hij lijkt te zijn afgeleid van zijn werk.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Amsterdam, Nederland

"Iguana"

In een van de pleinen van Amsterdam, zijn er ongebruikelijke bewoners - 40 bronzen leguanen kruipen in het gras.

38. "Moeder", Louise Bourgeois, Londen, Groot-Brittannië

"Moeder"

Vreemd als het lijkt, maar de grootste ineen sculptuur van een spin, de 88-jarige Louise Bourgeois opgedragen haar moeder, die stierf toen de kunstenaar 21 jaar oud was. Een tien meter lange spin met marmeren eieren in een zak is niet de enige dergelijke creatie van de Bourgeois. Soortgelijke sculpturen zijn te vinden in verschillende steden over de hele wereld.